Aardappelsoep met kruidenolie

Recept Afdrukken
Aardappelsoep met kruidenolie
Maaltijd soep gerecht
Keuken Nederlands
Porties
pers
Ingrediënten
Maaltijd soep gerecht
Keuken Nederlands
Porties
pers
Ingrediënten
Notities

Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in de bouillon. Draai het vuur laag en laat het 20 minuten garen. Meng de kruiden met de olie en pureer dit helemaal glad. Pureer de aardappelsoep, voeg de room en eventueel extra water toe en pureer het nogmaals volledig glad. Breng op smaak met zout en peper, schenk het direct in glaasjes, druppel de olie eroverheen.

Roereieren met tomaat, ui en champignons.

Recept Afdrukken
Roereieren met tomaat, ui en champignons.
Dit is een heel lekker gerecht dat mijn moeder wel eens maakt op de zaterdag voor op brood s, avonds er kan natuurlijk kaas bij op het laatste moment en een beetje bieslook maar het hoeft niet. Natuurlijk is er ook te variëren met gesneden paprika te samen met de champignons
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Notities

Klop de eieren los in een schaal, je kunt er een beetje melk bij gebruiken, maar wel met zout en peper. Voeg de tomaat en de ui toe en bak lekker door, niet te lang maar totdat het glazig is. Doe er dan de champignons bij en laat dit ook gaar worden. Dan de ei er bij dit lekker door roeren totdat het goed gestold is, nu kunt u de kaas en/of de bieslook er nog even doordoen,   Warm laten worden en opdienen.

Aardappelschijfjes met annenas

Recept Afdrukken
Aardappelschijfjes met annenas
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Notities

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit een klein klontje boter of margarine in een koekepan en fruit de ui. Voeg de plakjes champignons en stukjes ananas toe en bak deze even mee. Schep het mengsel uit de pan.
Verhit nu de rest van de boter of margarine en bak de schijfjes aardappel goudbruin. Voeg het ananasmengsel toe, verwarm dit en schep het voorzichtig door de
aardappelschijijes heen. Warm het gerecht nog even goed door.

Lekker met een frisse rauwkostsalade.

Bobotie

Recept Afdrukken
Bobotie
Maaltijd Main Dish
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De ui in pellen en hakken, de knoflook persen ( als u teentjes gebruikt natuurlijk ), dit in de olijf olie bakken totdat het glazig is, de soja saus en de kruiden erbij en ook de gedroogde tomaat ( eerst aan stukjes ) beetje door pruttelen.

Ondertussen de gehakt bruin rullen zonder vet , als het bruin is de chutney erbij en een scheutje azijn dan de appel en brood , de rozijn en noten , wel even de rozijn zeven anders komt er te veel water in het gerecht.

De eieren kloppen met de melk en nu in een ingevette ovenschaal doen , het ei/melk mengsel hieroverheen en in een oven van 200 graden zeker in 20 min bruin bakken

Lekker met gele rijst  en salade

Aardappelsoep met rookworst en tuinkruiden

Recept Afdrukken
Aardappelsoep
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

Bereidingstijd:
45 minuten.
Bereiding:
Schil, was en snijd de aardappels in blokjes. Snij de worst in plakjes en vervolgens in reepjes. Knip de peterselie en selderij fijn. Breng in een 1 liter water met het vleesbouillontablet en wijn de blokjes aardappel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes koken. De soep iets laten afkoelen en vervolgens pureren. Breng al roerend de soep in 10 minuten weer zachtjes aan de kook. Roer de reepjes worst, peterselie en selderij erdoor. Daarna nog met peper en zout op smaak brengen.