Aardappelsoep met kruidenolie

Recept Afdrukken
Aardappelsoep met kruidenolie
Maaltijd soep gerecht
Keuken Nederlands
Porties
pers
Ingrediënten
Maaltijd soep gerecht
Keuken Nederlands
Porties
pers
Ingrediënten
Notities

Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in de bouillon. Draai het vuur laag en laat het 20 minuten garen. Meng de kruiden met de olie en pureer dit helemaal glad. Pureer de aardappelsoep, voeg de room en eventueel extra water toe en pureer het nogmaals volledig glad. Breng op smaak met zout en peper, schenk het direct in glaasjes, druppel de olie eroverheen.

Aardappelschijfjes met annenas

Recept Afdrukken
Aardappelschijfjes met annenas
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Notities

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit een klein klontje boter of margarine in een koekepan en fruit de ui. Voeg de plakjes champignons en stukjes ananas toe en bak deze even mee. Schep het mengsel uit de pan.
Verhit nu de rest van de boter of margarine en bak de schijfjes aardappel goudbruin. Voeg het ananasmengsel toe, verwarm dit en schep het voorzichtig door de
aardappelschijijes heen. Warm het gerecht nog even goed door.

Lekker met een frisse rauwkostsalade.