Kip curry

Natuurlijk, hier is het recept voor kip curry:

Ingrediënten:

  • 4 kippenborsten, in kleine stukjes gesneden
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten).
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg het kerriepoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder en gemalen kruidnagel toe. Bak 2 minuten tot de kruiden beginnen te geuren.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  5. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is (ongeveer 15-20 minuten).
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed om de saus gelijkmatig te verdelen.
  7. Laat het mengsel nog 5 minuten sudderen, tot de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de kip curry met rijst en eventueel naanbrood. Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *