Rundervlees

Biefstuk met Champions in rodewijnsaus

Hoofdgerecht
Voor 2 personen
2 biefstukken
wat peper liefst vers gemalen
een paar lepels boter
200 gram Champions
1 glas rode wijn

Het vlees in repen snijden van een centimeter, droog maken door het te deppen met wat keuken papier
Bestrooien met wat zout en peper
Een wok flink warm laten worden hierin de boter verhitten, de biefstuk snel aan alle kanten dichtschroeien in een minuutje,dan vuur laag en naar eigen smaak in een tot drie min, rood, rosé of doorbakken laten worden.
Het vlees uit de pan halen en in een stuk alufolie warm houden, in hetzelfde bakvet de champignons onder tussen gesneden heel even bakken en daarna afblussen met de wijn, naar eigen smaak afmaken met zout en peper de bief er doorscheppen en gelijk serveren

Gerecht totaal
per 100g per portie totaal
kJ 415,37 2122,56
kcal 98,73 504,50
Vetten 5,01 25,60
waarvan verzadigd 2,91 14,88
Koolhydraten 1,03 5,28
waarvan suikers 0,99 5,08
Eiwitten 6,74 34,44
Zout 1,19 6,11

Print Friendly, PDF & Email