Thaise salade met biefstuk

Recept Afdrukken
Thaise salade met biefstuk
Maaltijd Main Dish
Keuken Thailand
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Thailand
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De oven opwarmen op 180 graden Celsius. Een bakplaat bekleden met bakpapier.

Bsprenkel het vlees met de olie en wrijf het rondom in en bestrooi het met zout,. Nu een kleine anti-aanbakpan verhitten op hoog vuur en schroei het vlees dicht aan alle kanten, niet te lang! 2 minuten. Op de bakplaat leggen en zet 10 minuten in de oven voor een medium-rare resultaat.

Laat dan even 10 minuten rusten en snij het dan in dunne plakjes.

Draai voor de dressing de chilipeper, knoflook, limoen/citroensap, water, de suiker en de vissaus met een keukenmachine tot een fijne massa, u kunt ook een staafmixer gebruiken, voeg hierbij de noten en draai met korte pulsen  tot het fijn is.

Verdeel nu  het vlees, de koolrabi, appel, bassilicum, ruccola en komkommer over de borden, besprenkel dit met de dressing en dien op

 

Aardappelschijfjes met annenas

Recept Afdrukken
Aardappelschijfjes met annenas
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Notities

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit een klein klontje boter of margarine in een koekepan en fruit de ui. Voeg de plakjes champignons en stukjes ananas toe en bak deze even mee. Schep het mengsel uit de pan.
Verhit nu de rest van de boter of margarine en bak de schijfjes aardappel goudbruin. Voeg het ananasmengsel toe, verwarm dit en schep het voorzichtig door de
aardappelschijijes heen. Warm het gerecht nog even goed door.

Lekker met een frisse rauwkostsalade.

Bobotie

Recept Afdrukken
Bobotie
Maaltijd Main Dish
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De ui in pellen en hakken, de knoflook persen ( als u teentjes gebruikt natuurlijk ), dit in de olijf olie bakken totdat het glazig is, de soja saus en de kruiden erbij en ook de gedroogde tomaat ( eerst aan stukjes ) beetje door pruttelen.

Ondertussen de gehakt bruin rullen zonder vet , als het bruin is de chutney erbij en een scheutje azijn dan de appel en brood , de rozijn en noten , wel even de rozijn zeven anders komt er te veel water in het gerecht.

De eieren kloppen met de melk en nu in een ingevette ovenschaal doen , het ei/melk mengsel hieroverheen en in een oven van 200 graden zeker in 20 min bruin bakken

Lekker met gele rijst  en salade