Porties |
personen
|
- 400 gram ossenhaas
- 3 tl olijfolie
- 350 gram koolrabi's of venkel-knollen geschild,gesneden in dunne reepjes
- 2 kleine groene appels in plakjes
- 3 handjes basilicum
- 250 gram rucola
- 4 maal babykomkommer gesneden in de lengte, in vieren
- 1 maal chilipeper zonder zaad, grof gehakt
- 2 el citroensap of limoensap
- 2 el water
- 1 teen knoflook
- 1 1/2 el bruine basterdsuiker
- 1 el vissaus
- 50 gram cashewnoten geroosterd
Ingrediënten
|
|
De oven opwarmen op 180 graden Celsius. Een bakplaat bekleden met bakpapier.
Bsprenkel het vlees met de olie en wrijf het rondom in en bestrooi het met zout,. Nu een kleine anti-aanbakpan verhitten op hoog vuur en schroei het vlees dicht aan alle kanten, niet te lang! 2 minuten. Op de bakplaat leggen en zet 10 minuten in de oven voor een medium-rare resultaat.
Laat dan even 10 minuten rusten en snij het dan in dunne plakjes.
Draai voor de dressing de chilipeper, knoflook, limoen/citroensap, water, de suiker en de vissaus met een keukenmachine tot een fijne massa, u kunt ook een staafmixer gebruiken, voeg hierbij de noten en draai met korte pulsen tot het fijn is.
Verdeel nu het vlees, de koolrabi, appel, bassilicum, ruccola en komkommer over de borden, besprenkel dit met de dressing en dien op