Thaise salade met biefstuk

Recept Afdrukken
Thaise salade met biefstuk
Maaltijd Main Dish
Keuken Thailand
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Thailand
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De oven opwarmen op 180 graden Celsius. Een bakplaat bekleden met bakpapier.

Bsprenkel het vlees met de olie en wrijf het rondom in en bestrooi het met zout,. Nu een kleine anti-aanbakpan verhitten op hoog vuur en schroei het vlees dicht aan alle kanten, niet te lang! 2 minuten. Op de bakplaat leggen en zet 10 minuten in de oven voor een medium-rare resultaat.

Laat dan even 10 minuten rusten en snij het dan in dunne plakjes.

Draai voor de dressing de chilipeper, knoflook, limoen/citroensap, water, de suiker en de vissaus met een keukenmachine tot een fijne massa, u kunt ook een staafmixer gebruiken, voeg hierbij de noten en draai met korte pulsen  tot het fijn is.

Verdeel nu  het vlees, de koolrabi, appel, bassilicum, ruccola en komkommer over de borden, besprenkel dit met de dressing en dien op

 

Aardappelsoep met kruidenolie

Recept Afdrukken
Aardappelsoep met kruidenolie
Maaltijd soep gerecht
Keuken Nederlands
Porties
pers
Ingrediënten
Maaltijd soep gerecht
Keuken Nederlands
Porties
pers
Ingrediënten
Notities

Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in de bouillon. Draai het vuur laag en laat het 20 minuten garen. Meng de kruiden met de olie en pureer dit helemaal glad. Pureer de aardappelsoep, voeg de room en eventueel extra water toe en pureer het nogmaals volledig glad. Breng op smaak met zout en peper, schenk het direct in glaasjes, druppel de olie eroverheen.

Bobotie

Recept Afdrukken
Bobotie
Maaltijd Main Dish
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De ui in pellen en hakken, de knoflook persen ( als u teentjes gebruikt natuurlijk ), dit in de olijf olie bakken totdat het glazig is, de soja saus en de kruiden erbij en ook de gedroogde tomaat ( eerst aan stukjes ) beetje door pruttelen.

Ondertussen de gehakt bruin rullen zonder vet , als het bruin is de chutney erbij en een scheutje azijn dan de appel en brood , de rozijn en noten , wel even de rozijn zeven anders komt er te veel water in het gerecht.

De eieren kloppen met de melk en nu in een ingevette ovenschaal doen , het ei/melk mengsel hieroverheen en in een oven van 200 graden zeker in 20 min bruin bakken

Lekker met gele rijst  en salade

Saltimbocca ala Romana

Recept Afdrukken
Saltimbocca ala Romana
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De kalfsoester mooi plat slaan tussen een paar velletjes vershoudfolie, een vleeshamer is het handigste, maar met een vles gaat het ook.

Op elke plak een plak Parmaham en kaas en ook de Salieblad, de plakken oprollen. De uiteinde van de plakken met een cocktailprikker bij elkander houden.

Strooi de bloem op een bord of een lage schaal en haal de rolletjes er door, laat ze 5 minuten staan. 

Bak nu de rolletjes op een hoog vuur in de olijfolie in 3 minuten aan bijde kanten mooi bruin.

Blus af met de wijn en draai het vuur lager, het vocht 5 min, inkoken . Maar er moet nog wat jus overblijven . Voeg 50 ml water toe als het te te droog wordt en stoof het vlees nog even een paar minuten met de deksel op de pan.

Dan het geheel op een mooie schaal leggen en de jus er over gieten, bestrooien met zout en peper en de overgebleven Salieblaadjes.

Minestronesoep ( Italiaanse groentensoep)

Recept Afdrukken
Minestronesoup
Porties
mensen
Ingrediënten
Porties
mensen
Ingrediënten
Notities

Minestrone soep

Het spek in blokjes snijden en met de gesnipperde ui en de knoflook zachtjes in de hete olie bakken tot het spek glazig is. 

Hierna de grofgesneden en schoongemaakte groenten ongeveer 5 min zachtjes meebakken.

Bouillon, de rijst of de macaroni erbij doen en het geheel 30 min laten koken. 

De soep afmaken met gewassen en gesnipperde tuinkruiden. 

Stokbrood en geraspte kaas bij de soep presenteren.

In deze soep worden ook wel gare wittebonen toegevoegd, en je kunt als je de bouillon toevoegt ook een lepel tomatenpasta naar smaak toevoegen.