Porties |
personen
|
- 400 gram Kalfsoester 4 plakken van 1 cm dik is het beste
- 4 plakken Parmaham
- 4 plakken Emmenthaler een andere goed smakende kaas is denk ook goed
- 8 blaadjes Salie
- 100 gram bloem
- 2 el olijfolie
- 100 ml wittewijn
Ingrediënten
|
|
De kalfsoester mooi plat slaan tussen een paar velletjes vershoudfolie, een vleeshamer is het handigste, maar met een vles gaat het ook.
Op elke plak een plak Parmaham en kaas en ook de Salieblad, de plakken oprollen. De uiteinde van de plakken met een cocktailprikker bij elkander houden.
Strooi de bloem op een bord of een lage schaal en haal de rolletjes er door, laat ze 5 minuten staan.
Bak nu de rolletjes op een hoog vuur in de olijfolie in 3 minuten aan bijde kanten mooi bruin.
Blus af met de wijn en draai het vuur lager, het vocht 5 min, inkoken . Maar er moet nog wat jus overblijven . Voeg 50 ml water toe als het te te droog wordt en stoof het vlees nog even een paar minuten met de deksel op de pan.
Dan het geheel op een mooie schaal leggen en de jus er over gieten, bestrooien met zout en peper en de overgebleven Salieblaadjes.