Saltimbocca ala Romana

Recept Afdrukken
Saltimbocca ala Romana
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

De kalfsoester mooi plat slaan tussen een paar velletjes vershoudfolie, een vleeshamer is het handigste, maar met een vles gaat het ook.

Op elke plak een plak Parmaham en kaas en ook de Salieblad, de plakken oprollen. De uiteinde van de plakken met een cocktailprikker bij elkander houden.

Strooi de bloem op een bord of een lage schaal en haal de rolletjes er door, laat ze 5 minuten staan. 

Bak nu de rolletjes op een hoog vuur in de olijfolie in 3 minuten aan bijde kanten mooi bruin.

Blus af met de wijn en draai het vuur lager, het vocht 5 min, inkoken . Maar er moet nog wat jus overblijven . Voeg 50 ml water toe als het te te droog wordt en stoof het vlees nog even een paar minuten met de deksel op de pan.

Dan het geheel op een mooie schaal leggen en de jus er over gieten, bestrooien met zout en peper en de overgebleven Salieblaadjes.

Lange vingers maken

Recept Afdrukken
Lange vingers maken
In het Engels is dit Ladyfingers
Maaltijd dessertkoekje, koekje
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessertkoekje, koekje
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. verder nodig ; poedersuiker en een spuitzak
Notities

Verwarm de oven voor op 200∞C. Bestrijk een bakplaat met boter.

Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit en de fijne suiker

tot het stijf is (er blijven pieken aan de garde hangen). Spatel nu voorzichtig

de dooiers door het opgeklopte eiwit. Spatel nu, al zevend de bloem erdoor en

meng tot ÈÈn massa. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de lange vingers op

de bakplaat. Als je een lengte van 6,5 centimeter en een breedte van 2,5

centimeter aanhoudt, heb je genoeg voor 16 lange vingers. Bestrooi de lange

vingers met poedersuiker en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Geschikt voor notenallergie

Geschikt voor kleurstoffen allergie

Geschikt voor nachtschade allergie

NIET geschikt voor gluten allergie

Kruimeldeeg

Recept Afdrukken
Kruimeldeeg
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. 1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik. 2. Weeg en meet alle grondstoffen zorgvuldig af. 3. Kneed, op de werkbank, de boter met de hand totdat er een taaie massa is ontstaan. 4. Voeg het vocht toe aan de suiker. 5. Meng het suikermengsel en het zout met de hand door de boter. 6. Zeef nu de bloem boven het botermengsel. 7. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er "kruimels" van het boter-bloemmengsel ontstaan. 8. Als alle bloem is opgenomen, kun je onder licht drukken de massa bij elkaar voegen. 9. Leg het deeg in een bekken, dek het af en laat het in de koeling opstijven. 10. Voorzie het product van een sticker en maak je werkplek schoon. Tips Kruimeldeeg kan het beste een dag van tevoren worden gemaakt. Deze opdracht kan ook in een bekken worden uitgevoerd. Dit is vooral makkelijk in een keuken waar niet al te veel ruimte is. Resultaat De handeling is goed uitgevoerd wanneer: - er een goed vermengd en verwerkbaar deeg is gemaakt; - het deeg bestaat uit mooie kruimels.