Aardappelschijfjes met annenas

Recept Afdrukken
Aardappelschijfjes met annenas
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Keuken Nederlands
Porties
Ingrediënten
Notities

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit een klein klontje boter of margarine in een koekepan en fruit de ui. Voeg de plakjes champignons en stukjes ananas toe en bak deze even mee. Schep het mengsel uit de pan.
Verhit nu de rest van de boter of margarine en bak de schijfjes aardappel goudbruin. Voeg het ananasmengsel toe, verwarm dit en schep het voorzichtig door de
aardappelschijijes heen. Warm het gerecht nog even goed door.

Lekker met een frisse rauwkostsalade.

Kruimeldeeg

Recept Afdrukken
Kruimeldeeg
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. 1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik. 2. Weeg en meet alle grondstoffen zorgvuldig af. 3. Kneed, op de werkbank, de boter met de hand totdat er een taaie massa is ontstaan. 4. Voeg het vocht toe aan de suiker. 5. Meng het suikermengsel en het zout met de hand door de boter. 6. Zeef nu de bloem boven het botermengsel. 7. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er "kruimels" van het boter-bloemmengsel ontstaan. 8. Als alle bloem is opgenomen, kun je onder licht drukken de massa bij elkaar voegen. 9. Leg het deeg in een bekken, dek het af en laat het in de koeling opstijven. 10. Voorzie het product van een sticker en maak je werkplek schoon. Tips Kruimeldeeg kan het beste een dag van tevoren worden gemaakt. Deze opdracht kan ook in een bekken worden uitgevoerd. Dit is vooral makkelijk in een keuken waar niet al te veel ruimte is. Resultaat De handeling is goed uitgevoerd wanneer: - er een goed vermengd en verwerkbaar deeg is gemaakt; - het deeg bestaat uit mooie kruimels.