Gebruik van vleesvermalser in poeder vorm

Het gebruik van je vleesvermalserpoeder kan niet eenvoudiger zijn. Strooi het poeder gelijkmatig over je vlees, prik een paar keer met een vork in het oppervlak zodat het enzym kan doordringen, en begin dan met koken. Warmte activeert het enzym en begint de eiwitten direct af te breken.

Als je wilt, kun je een beetje vleesvermalserpoeder toevoegen aan een droge kruidenrub of een vloeibare marinade. Dit helpt het enzym gelijkmatig te verdelen, zodat je geen willekeurige plekken met mals en niet-mals krijgt.

Laat het enzym niet langer dan een paar minuten op het vlees zitten, of tot 30 minuten voor een echt dikke steak. Als het enzym te lang op je vlees blijft voordat het wordt gekookt, kun je te veel malsheid krijgen. Als dat gebeurt, zal je vlees een vreemde en nogal onaangename slijmerigheid ontwikkelen.

Dubbele werking voor maximale malsheid
Vleesvermalserpoeders zijn niet de enige manier om een taai stuk vlees mals te maken. Het hameren van je vlees met een vleeshamer maakt het mals door de spiervezels met botte kracht uit elkaar te trekken. Het naaldtype of “Jaccard” tenderizer apparaat snijdt de spiervezels, verkort ze en maakt ze gemakkelijker door te bijten.

Voor het grootste effect is het beste om eerst een hamer, Jaccard tenderizer of ander vleesvermalsergereedschap op de steak te gebruiken. Als je dan het vleesvermalserpoeder aanbrengt, zal het oppervlak van het vlees gevuld zijn met gaatjes of scheuren waar het enzym kan doordringen en zijn werk kan doen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *