Aardappelsoep met rookworst en tuinkruiden

Recept Afdrukken
Aardappelsoep
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Notities

Bereidingstijd:
45 minuten.
Bereiding:
Schil, was en snijd de aardappels in blokjes. Snij de worst in plakjes en vervolgens in reepjes. Knip de peterselie en selderij fijn. Breng in een 1 liter water met het vleesbouillontablet en wijn de blokjes aardappel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes koken. De soep iets laten afkoelen en vervolgens pureren. Breng al roerend de soep in 10 minuten weer zachtjes aan de kook. Roer de reepjes worst, peterselie en selderij erdoor. Daarna nog met peper en zout op smaak brengen.

Gekookte aardappel

Recept Afdrukken
Gekookte aardappel
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 35 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Notities

Schil de aardappelen en was ze tot er geen zetmeel meer afkomt, en zet ze op .

Kook ze ongeveer 20 minuten totdat ze gaar zijn met de deksel op de pan, probeer dan of ze gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. Kun je makkelijk zo doorprikken en splijt de aardappel! Dan zijn ze gaar.

Giet het water af en laat ze even uitstomen  zodat het water verdampt.

Gekookte aardappel