Zelf basterdsuiker maken.

Basterdsuiker is eigenlijk niet meer dan gewone suiker met andere dingen er in , dit is dus suikersiroop en/ of karamel.

Niet echt heel moeilijk dus, eerst dacht ik zelf dat het wat gecompliseerder lag, ik had ooit horen waaien dat het een eerste suiker was in het proces van het maken van dat spul.

Maar nee, dat is het niet, het is ook niet echt moeilijk om het zelf te maken, bij het schrijven van dit stukje heb ik het zelf nog niet gedaan.

 

Je kan zelf een siroop maken met kokend water en suiker in een pan, 1 kilo suiker met 2 liter water . Laat de suiker volledig smelten en laat het even een paar minuten koken.

Deze witte siroop is belangrijk voor witte basterdsuiker, als het geheel tijdens dat koken een beetje begint te verkleuren dan moet je de pan van het vur afhalen, voor wat bruinere basterd moet de siroop wat langer koken.

 

Ook karamel maak je dus op ongeveerr de zelfde manier maar gebruik je veel meer suiker, een klein beetje water is dan genoeg

Print Friendly, PDF & Email