Atchara ( papaya )

 

3 tot 4 lbs goene papaya in reepjes
2 niet al te grote wortels in reepjes
1 grote ui dun in de lengte gesneden
10 teentjes knoflook dun gesneden
2 lepels peppercorn
1 grote paprika rood in strips
1 stuk verse gember in reepjes.
¼ cup zout om de papaya te ontsappen
1 ½ zout voor de brine of syroop
2 cups witte azijn
1 1/3 cup suiker
Klein beetje rozijnen

Doe de gesneden papaya in eengrote schaal en doe er de ¼ cup zout en mix het goed .
Bedek de schaal en plaats in koelkast op zijn minst een paar uur, het zout zal het sap aan de vrucht ontrekken..
Doe dan in een vergiet en spoel met stromend water en doe dan de papaya in een schone doek ( kaasdoek) en wring en knijp zodat al het vocht er uit komt.
Doe terug in de schaal en doe dan de wortel, knoflook, gember, uien, de peppercorn, paprika en ook de rozijnen daarbij .

Kook de azijn in een saucepan en doe er de suiker en de 1 ½ tbs zout erbij tot het helmaal opgelost is laat de aldus verkregen siroop zover afkoelen tot dat het handelbaar is en doe er dan de gemixte groenten erbij doe dit geheel in een gestereliseerde passende luchtdichte pot.
Doe de pot goed dicht, plaats het op zijn minst 5 dagen in een koelkast om het lekker te laten trekken.

Print Friendly, PDF & Email