Asperges met zalmroom en tuinkers

bijgerecht
500 gram witte asperges
1/2 tlp suiker
1 stukje foelie
200 gram gerookte zalm
125 gram zure room
1 lepel citroensap
versgemalen witte peper
tijnkers

Asperges dik schillen, vlak onder het kopje naar beneden, de houtachtige onderkant eraf snijden ( 3 cm ). In een grote pan ruim water aan de kook brengen met de aspege schillen en de uiteinde, de suiker ,de foelie en 1 tl zout, asperges erin doen en het water weer aan de kook brengen na 5 minuten vuur uitdoen en deksel op de pan leggen, verder in 10 / 15 minuten gaar laten worden .
Ondertussen 4 repen van de zalm snijden, rest er van kleinsnijden en met de zure room in een keukenmachien of met een staafmixer pureren creme op smaak brengen met de citroensap zout en peper.
De asperges met een schuimspaan uit de pan nemen en in 4 verdelen om elk bundeltje een reepje zalm wikkelen , over 4 borden verdelen en de room er over verdelen , tuin kers knippen en er over doen.
Warm of op kamer temperatuur te serveren……

Print Friendly, PDF & Email