Appel kruimeltaart

koek, gebak
IngrediÎnten 125 gram boter 200 gram volkoren meel en bloem 75 gram suiker 1 ei 1 zakje vanillesuiker 4 of 5 appels kaneel handjevol rozijnen uitgeperste citroen

20 min. bereiding 90 min. baktijd 180∞C Bereiding Maak eerst het kruimeldeeg. Doe meel, suiker, boter,ei en vanillesuiker in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes door de andere ingrediÎnten. Dan met je vingers in het deeg roeren ,rollen en kneden zodat kruimeltjes ontstaan. Met de keukenmachine gaat het sneller: alle ingrediÎnten voor het kruimeldeeg in de machine een paar keer kort laten draaien , opdat het niet gaat klonten. Doe 2/3 van het kruimeldeeg in een ingevette springvorm. Rasp de appels grof en meng er de gewassen rozijnen, kaneel en het citroensap door. Bedek het kruimeldeeg met de geraspte appels. Druk de massa wat aan met de bolle kant van een lepel. Strooi de rest van het kruimeldeeg over de appels Bak de kruimeltaart 60 minuten in de oven bij een temperatuur van 175 – 200 ∫C

Print Friendly, PDF & Email