Chateaubriand met kruidenboter

 

Hoofdgerecht
2 chateaubriands ( dit zijn dubbele biefstukvan de haas )
1/2 rood pepertje
100 gram zachte boter
2 theelepels sinaasappelrasp
1 1/2 eetlepel koreanderblad, fijngehakt of een eetlepel droge
zout en verse peper

Pepertje schoonmaken, de zaadjes verwijderen met een mesje niet met de vingers , en hak het fijn.
Roer nu 75 gram van de boter met de peper en de rasp, de koreander en zout en peper naar smaak doorelkaar, de boter op een stuk kleeffolie doen en een rolletje vormen….
Het vlees droog deppen, bestrooien met peper, de rest van de boter verhitten in een goede koekepan en het vlees op een halfhoog vuur aan bijde kanten in 7 a’8 minuten rose bakken.
Uit de pan nemen en afgedekt door een stuk alufoil 5minuten laten rusten, de boter in plakjes snijden.
Bestrooi het vlees met zout naar smaak en snij het vlees met een scherp niet gekarteld mes in plakjes en serveer het met kruideboter…..

Print Friendly, PDF & Email