– 5 stuks aardappelen
– 250 grams zuurkool
– 1 bakje spekjes
– 1 potje creme fraiche
– 1 halve appel, in stukjes
– 150 grams gehakt half om half
– zakje kaas, geraspte
– nootmuskaat
– peper en zout
– 1 scheut melk
– 1 klontje boter
1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout. 2.
Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op smaak
met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en
verwarm de oven voor op 180 graden. 3. Meng de zuurkool met 2
eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel. En bedek de
bodem van de Ovenschaal hiermee. 4. Verdeel hierover weer het
mengsel van gehakt en spekjes 5. Stamp de aardappels tot puree
samen met de mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en
zout. 6. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de
ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een lepel.
7. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en
strooi hierover weer een beetje geraspte kaas. 8. Plaats de
ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten goudbruin. in combi
oven gaat het sneller!
Serveertips
TIPS – In plaats van gehakt kan je ook de vulling van een worstje rul