Aardappelsalade met pijnboompitten en peultjes

 

salade
250 gram geschilde aardappel
Halve rode paprika
100 gram peultjes
2 lepels gehakte peterselie
2 lepels pijnboom pitten
1 tlp tym
1 tlp bieslook
1 tlp dille
2 etl mayo

Snij met een schaaf of een scherp mes de aardappel flinterdun en blancher deze met een beetje zout.
Giet goed af en laat afkoelen.
Maak de paprika schoon en snij deze ook flinterdun, deze hoefd niet geblancherd te worden.
Maak de peultjes schoon en kook deze gaar, giet af en laat afkoelen.
Doe alles in een ruime schaal en doe dan ook de peterselie erbij en de andere kruiden, de mayonaise er in en voorzichtig omroeren, op het laatst de pijnboom pitten erbij.
Op smaak brengen met wat zout en peper naar smaak..

Zijn er geen peultjes voorhande kunt u ook Haricofers gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email