0.5 theelepel zout 200 gram bloem 2stuks eieren 2theelepel zout 2 lepel olie
Zeef de bloem met het zout in een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren en de olie in het kuiltje en meng alle ingredienten met de vingertoppen van een hand vanuit het midden door elkaar tot je een samenhangende massa krijgt. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe als het deeg te droog wordt. Kneeg het deeg ongeveer 10 minuten tot het elastisch en soepel aanvoelt. Rol het deeg tot een bal, verpak het in plastic folie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit. Snij het met een deegradertje in linten van 0.5-1 centimeter breed (voor tagliatelle) of in plakken van 8×10 centimeter (voor lasagne en cannelloni). Pasta kleuren: in plaats van water: (groen) 1 eetlepel spinaziepuree, (rood) 1 eetlepel rodebietjespuree, (oranne) 1 eetlepel tomatenpuree, of (geel) 1 theelepel safraanpoeder samen met de bloem zeven.