Andijvie koken

Andijvie koken

 

Nodig ;  4 personen  500 gram tot 1000 gram

 

Nederlands

 

Haal de vieze bladeren eraf en ook de onderkant van de krop, de restand van de wortel.

Snij ook het harde deel uit de krop waar de wortel gezeten heeft.

Snij nu dus de hele krop dus het groene gedeelte en de wat gelere deel aan stukjes van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter, zorg wel dat alles ongeveer evengroot is.

Doe een bodem water in een ruime pan en breng dit aan de kook.

Was de andijvie goed, zodat all de rommel zoals slakjes , zand, kiezeltjes etc er uit is .

Zijn er veel slakjes in de groente doe het dan een uurtje in een pan met water met veel zout, hierdoor gaan de slakjes dood, daarna natuurlijk goed naspoelen en afdruipen

Als het water kookt in de pan bedoelt om de groente te koken de andijvie voorzichtig er in doen en voor ongeveer 12 tot 15 minuten koken.

 
Print Friendly, PDF & Email