Champion ham ragout

 

1 ui
Ω komkommer (± 300 gr)
2 bakjes champignons
2 el citroensap
300 gr dik gesneden ham
2 el boter of margarine
1 tl majoraan
zout en peper
2 el bloem
1 dl droge witte wijn
1 dl melk
strooiaroma
1 doos bieslook (diepvries) of vers
1 takje peterselie Voorbereiden:

Ui pellen en snipperen. Komkommer schillen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Ham in blokjes snijden.
Bereiden:
In braadpan boter verhitten. Ui ± 3 min fruiten.
Toevoegen: komkommer, champignons, ham, majoraan, zout en peper. ± 10 min zachtjes stoven. Intussen in kopje bloem met 2 el koud water tot glad papje roeren. Bloempapje al roerende aan champignonmengsel toevoegen.
Blijven roeren tot dik gebonden saus. Al roerende wijn en melk toevoegen. Op smaak brengen met strooiaroma. Bieslook erdoor roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met rijst.

Print Friendly, PDF & Email