Banaan snel laten rijpen

Een banaan snel laten rijpen.

 

De kwekers weten heel goed hoe ze het rijpingsproces van hun bananen moeten  beheersen.

Als je in huis hebt kun je al die kunst en vliegwerk die zij doen snel ongedaan maken met wat trucjes die uit hun hoge hoed komen als het ware.

 

Stop de bananen in een papieren zak. Waarom? De bananen produceren een gas, ethyleengas dit hormoon versnelt dus de rijping, en als je ze in een papieren zak doet wordt er meer van dit gas bij de banna gehouden.

 

Gebruik geen zakken met van die vette lagen aan de binnen kant want dit absorbeert  juist het gas, en gebruik ook geen plastic want dan kan er weer geen zuurstof bij. En als er geen zuurstof bij komt dan produceerd de banaan minder ethyleen.

 

Er kan ook andere soorten fruit in de zak bij de banaan gedaan er zijn soorten die ook veel ethyleen uitstoten als ze rijp zijn, waardoor ook het fruit wat in de buurt ligt rijp wordt,

Het beste zijn appels,peren, abrikozen en andere steenvruchten.

 

Gebruik het rijpste fruit wat je kan vinden, snij er een of twee doormidden om er maar zoveel mogelijk ethyleen uit te laten komen.

 

Door warmte versnelt het rijpen ook, leg de zak dus in een warme kamer, de ideale temperatuur voor een goede smaak en textuur is tussen de 18 en 20 graden.

 

Wel vochtige ruimtes vermijden want dan kan de banaan gaan schimmelen.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email